Problem med minnet

Jag vet mycket väl att vi har spelat åtta olika uppsättningar med Bottarveteatern. När jag skulle lista dessa för en liten text till hemsidan och skulle plocka ”hela listan” ur huvudet stannade det vid sju.

Jag kom ihåg de två första: ”Korgstolen” och ”Marknadsafton”. Jag kom ihåg ”Myspys för Gåttarvesårkar”, ”Gretas mupedn”, ”Andre teidar”, ”Gull ellar gräus” och ”Teater u slikt”.

Det var sju. Men vilken var den åttonde?

På ett utedass (finns det innedass?) skall man först och främst ha kungafamiljen inom glas och ram och det har vi. Dessutom finns det sju affischer med Bottarvepjäser. Jag tänkte att den hjälp jag behövde skulle finnas där. Men det var de sju jag räknat upp redan som hängde på dassväggarna!

Men efter ett tag hände det som brukar hända när man har tappat ett namn – det dyker plötsligt bara upp.

”Bigges bodi”. Hur kunde jag glömma den pjäsen?

Det är verkligen inte en pjäs som jag vill förpassa till glömskans träsk. Den var ju bra och rolig att spela. Tyckte jag i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.