Nationaldagen

Västlands 6 juni 2017

Det var ingen tvekan om att det var nationaldagen i går. Det syntes tydligt på vår arbetsplats, Bottarve i Vamlingbo. Trädgården var full av fint klädda kaffedrickare, som satt och njöt vid trädgårdsborden.

Vi i teatergruppen valde dock bort detta firande. Det var andra dagen på vår repetitionsperiod och vi har ju ett magiskt datum att förhålla oss till. 13 juli är det premiär och då skall vi vara klara.

Så vi stängde in oss i teaterladan medan firandet pågick utanför. Vi försöker nu under regissörens ledning att göra teater av en lunta papper med text på. Det här är alltid ett spännande arbete. Ännu kan vi ju inte våra repliker så vi måste ju hela tiden ha ett manus att snegla i. Men det går framåt. Med rejäla kliv känns det som.

Viktigt i sammanhanget är att vi har den rekvisita som behövs och vi har redan nu samlat en hel del.

Att det för vår del inte blev något firande av nationaldagen känns inte så ”saknesamt”. I nästan alla andra länder är nationaldagsfirandet ett högtidlighållande av en speciell dag då landet ifråga blev självständigt. Någon sån dag har vi inte i vårt land. Sverige har alltid varit självständigt, vilket i och för sig är värt att fira varje dag, men det kan vi ju förstås inte göra. Vi måste jobba också!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.