Myspys för Gottarvesårkar 1

Göteborg 19 maj 2017

Så hette pjäsen som vi spelade sommaren 2005.

Det var vår första pjäs med ett egenproducerat manus. Med skrivarerfarenhet från några Gotlandsrevyer tyckte jag att jag kunde försöka mig på ett skriva en pjäs också, alltså en längre sammanhållen berättelse i stället för en mängd småbitar.

Handlingen kretsade kring bröderna Rolfen och Ralfen, som bor lite avsides. En dag får de i sin postlåda en försändelse från Postverket med innebörden att de i framtiden kan tvingas att flytta sin låda till en större väg om det visar sig att de får för få förändelser. Posten skall hålla koll på antalet brev under en begränsad tidsperiod.

En av bröderna sätter då in en kontaktannons i tidningen Land. En man på landsbygden söker kontakt med en kvinna för bekantskap ev äktenskap står det i annonsen, som är undertecknad av den andra brodern (som är helt ovetande)

Följden blir i alla fall att det rasar in en mängd brev under den tid som posträkningen pågår. En av de intresserade kvinnorna kommer personligen för att se närmare på den annonserande brodern. Den kvinnliga lantbrevbärarvikarien får genom flitiga besök hos bröderna för att leverera post särskilt god kontakt med den ene av de två.

Det är inte så svårt att räkna ut att det slutar lyckligt. Brödernas ungkarlstid är förbi.

Och postlådan blev säkert kvar.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.