Bastun vid älven

I Burgsvik finns det en ny och fin havsbastu. En rejäl byggnad med flistak minsann.

I kanten av Göta älv vid Frihamnen i Göteborg finns en havsbastu eller rättare sagt älvbastu av ett annat utseende. Den ser ut att höra hemma i ett slumkvarter, nästan. Men det är med mening den är gjord på detta sätt.

Vid en havsbastu är det väl meningen att man oavsett temperatur skall kasta sig i havet mellan varven i hettan. I älvbastun kan man inte kasta sig i älven för det får man inte. Men det finns dusch på land i närheten och det finns också en pool som ligger nedsänkt i älven där man kan doppa sig.

Bastun och poolen ligger inom ett område som kallas Jubileumsparken. Anledningen till detta namn är att man där skall fira staden Göteborgs 400-årsjubileum år 2021. Uppbyggnaden av parken pågår och en bärande idé är att man skall bygga saker av återvunnet material.

I jubileumsparken finns också ett område med stora pallkragar. Den som har tur kan där få hyra ett par sådana odlingskragar för att själv odla det hen önskar. Dottern, Hedvig, hyr nu ett par sådana kragar och det var med anledning av detta som jag kom till det här intressanta området och fick sätta min sista potatis (för i år, alltså).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.