Andre teidar 1

Visby 31 maj 2017

Sommaren 2013 bjöd Bottarveteatern på en tre-aktare.

Fem skådespelare var inblandade. Från Silte hade Anna Jankert engagerats.

Totalt innehåll pjäsen femton roller och det betydde att varje agaerande fick gå in i tre roller. Det var en rolig utmaning för alla.

”Andre teidar” var en berättelse som spände över 50 år. Första akten var en auktion utomhus och året var 1964. Andra akten var ett möte i bygdegården där arrangörerna ville sätta fokus på en framtidsdiskussion som tog som utgångspunkt det faktum att många gårdar nu blivit uppköpta av sommargotlänningar. Tredje akten var ”nutid” och utspelade sig på servicehemmet där gamlingarna satt och pratade om tider som varit.

Här var det lite grann så att det var föremålen som var den röda tråden. Till exempel spelade en moraklocka stor roll. Den ropades ut i första aktens auktion och blev såld. I andra akten fanns den i bygdegården och i tredje på ålderdomshemmet.

En av mina roller var byråkraten Ove Pärmén , som inledde sin medverkan vid bygdegårdsmötet med att förklara att han tjänstgjorde inom Gotlands kommun. Och som illustration till detta lade han på en over-head-bild där det stod ”Gotlands kommun”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.